
Endring i lov: Betalt permisjon i forbindelse med fødsel
HRM



Hva betyr outsourcing av lønn og er det lurt for din bedrift?
Er du usikker på om bedriften din bør outsource lønn eller beholde lønnsfunksjonene internt? Her er en oversikt over de viktigste grunnene til at kundene våre har valgt outsourcing av lønn – hvilke fordeler og ulemper det kan gi deg, og hva som faktisk skjer når du lar noen andre ta seg av lønnskjøringen.

5 vanlige feil når du skal modernisere HR- og lønnsprosesser
Det er ingen tvil om at et nytt HR- og lønnssystem kan gjøre underverker for bedriften din. Likevel finnes det noen bananskall du bør passe deg for på veien. Her har vi samlet de fem vanligste fellene bedrifter går i når de skal modernisere HR- og lønnsprosessene sine.

Automatiser mer for å spare tid og unngå feil
En av utfordringene som mange lønnsspesialister står overfor og som ofte fører til dårlige arbeidsdager, er alle spørsmålene som kommer inn. Spørsmål som aldri hadde oppstått hvis de rette tekniske forholdene eksisterte. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan riktig system kan frigjøre tid for lønnsspesialisten, slik at han eller hun kan bruke tid på problemstillingene som krever mer verdiskapende arbeid og oppgaver.

HR-trender: Gig-økonomi og fleksikontor
Head of SD Worx Norge (tidligere Aditro Enterprise i Norge), Vivienne Karlsen, deler sine tanker om hvilke HR-trender du bør være oppmerksom på – nå og i årene som kommer.

HR-trender: Employer branding 2.0 – Den nye talentjakten
De siste årene har vært viktige år for HR, og vi har lært utrolig mye på kort tid. Men hva har vært mest nyttig? Og hvilke av de nye HR-trendene kommer til å bli med oss videre inn i det neste tiåret? I forrige blogginnlegg kunne du lese om blant annet nye HR-trender, som Gig-økonomi og fleksikontor. Her kan du lese om hva som blir viktigst for å tiltrekke seg de beste søkerne på jobbmarkedet.

Tips til HR: 8 rutiner som bør oppdateres i din bedrifts policy
I denne artikkelen deler vi tips til hva du som jobber innen HR kan bistå med i forbindelse med nødvendige endringer du bør gjøre i forbindelse med situasjonen vi nå er i. Du får også 8 tips til rutiner som bør oppdateres i din bedrifts policy.

Slik påvirkes lønnsavdelingen i krisetider
Korona har ført til at regjeringen gradvis har innført restriksjoner, anbefalinger og endringer i lover og regler som har påvirket lønnsavdelingens arbeid. Dette har generelt ført til store utfordringer for de aller fleste arbeidsplasser, og det innebærer at lønnsavdelingene stadig må tilpasse seg nye regler. For de som jobber med lønn, har situasjonen i mange selskaper vært spesielt merkbar.

Slik ble HR-avdelingen påvirket av pandemien
I likhet med andre roller i tjenestesegmentet har HR-funksjonen måttet tilpasse seg de nye arbeidsforholdene som koronapandemien har medført. I tillegg har HR i mange tilfeller hatt en ledende rolle i å kommunisere de endringer som skjer i forbindelse med utbruddet til selskapet. Her vil vi vise deg litt hva dette har betydd i praksis – og hvor godt rustet HR-funksjonen var til å ta de nye utfordringene.

10 tips som kan lindre en mental bakrus
Ansatte som har fått en helt ny arbeidssituasjon etter pandemien kan komme tilbake til jobben og oppleve hva vi kaller en «mental bakrus». Dette betyr nye utfordringer, spesielt for den nærmeste lederen.

Walkshop: Ta teamsamtalen eller telefonmøtet utendørs
Mulighetene for hjemmekontor har snudd opp-ned på jobbhverdagen til de aller fleste. For mange kan det være utfordrende å skulle være på sitt mest kreative og produktive der man sitter på enden av et uryddet frokostbord. Løsningen? Ta med deg tankene – og kollegaene dine – ut i frisk luft.

13 konkrete tiltak for å lykkes med meningsmangfold i bedriften
Hvordan skal du legge til rette for meningsmangfold i bedriften? Og hvordan opprettholder du det? Her får du 13 tips til hvordan du kan gå frem.

7 tips til redusert sykefravær
Vi nordmenn liker å se på oss selv som et naturens folk med viking-gener, ski på beina og generelt sett god helse. Nordmenn er kanskje verdens friskeste folk, men samtidig har vi verdens høyeste sykefravær, noe som koster norske bedrifter hele 28 milliarder kroner årlig. Hvor går det egentlig galt?